Videójáték dömping: idén ősszel rengeteg új videójáték jelenik meg

2023.09.08.Blog

Sosem látott videójátékos dömping érkezik idén ősszel, aminek valószínűleg a legtöbb gamer nagyon vár. Az elmúlt években folyamatosan emelkedett azok száma, akik rendszeresen játszanak videójátékokkal, és bizony akadtak olyan időszakok, amikor a játékfejlesztők nem árasztották el a játékosok túl sok újdonsággal, és ha mégis, akkor ez inkább üröm volt, mint öröm.

Bár a nyár tartogatott olyan gyöngyszemeket, mint a Hogwarts Legacy, a Resident Evil 4 Remake, a Star Wars Jedi: Survivor, a Diablo IV, vagy az Oxenfree 2, de például a Forspoken, az Atomic Heart, a Wo Long: Fallen Dynasty vagy éppen a Redfall vagy a The Lord of the Rings: Gollum inkáb túlhyp-olt lett, mint jó.

Az évnek azonban még nincs vége, itt az ősz, a legnagyobb megjelenési dömping pedig most fog érkezni. Persze előre sosem lehet megjósolni, hogy egy játék valóban megfelel-e az elvárásainknak vagy sem, és mivel az elmúlt hónapokban is akadt olyan játék, ami a gamerek többsége szerint nem érte meg az árát, érdemes alaposan megfontolni, hogy mely játékokra is akarunk pénzt áldozni. És ez nem puszta szóvirág, hiszen a játékok ára manapság már egyáltalán nem olcsó.

Mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni

A videójátékok eddig sem voltak olcsók, így a gamereknek bizony mélyen a zsebükbe kellett nyúlni, ha egy tripla A-s játékot akartak megvenni. Az infláció és az áremelkedés ezt a szegmenst is elért, és amíg eddig 20 ezer forint körüli összeget fizetett egy játékos egy tripla A-s játékért, most inkább már 30 ezer forinthoz közeli árral kell majd számolnia, ami pedig nem kis összeg egy játékérté. Mivel még a tripla A-s vonalon is lukra lehet futni, érdemes alaposan megfontolni, hogy mire is költjük el ezt az összeget.

Egyre több gamer várja meg a kritikákat, a blogger és vlogger véleményeket, hogy könnyebben eldönthesse, neki megéri ezt a magas összeget a játék vagy sem. Mindenesetre az ide őszt mindenképp érdemes lesz várni, mert ugyan előre lehetetlen megmondani, hogy mennyire lesz jó egy játék, de vannak olyan címek, melyekről már most sejteni lehet, hogy megérik majd az árukat, még akkor is, ha a kifizetésük után hetekig kenyéren és vízen kell tengődni.

Videójátékok, melyeket érdemes lesz várni

Starfield: ez a játék talán az év legjobban várt sci-fi játéka, melyről annyit tudni, hogy több mint ezer procedurálisan generált, (valós és kitalált) felfedezhető bolygó vár bennünket, és hogy az FPS nézet mellett külső nézetből is irányíthatjuk majd a karakterünket. A játék PC, Xbox Series X/S platformra érkezik majd várhatón szeptember elején.

Baldur’s Gate 3: szeptember elején érkezik PlayStation 5-re a Baldur’s Gate 3. Ez a Dungeons & Dragons nevű társasjátékon alapuló fantasy early accessben volt elérhető már 2020 októbere óta Windowsra, MacOS-re és Google Stadiára. A vélemények és a kritikákra reagálva rakták össze most a játékot PS5-re, mely a kritikusok szerint zseniális lett.

Mortal Kombat 1: szeptember közepén érkezik PC, Playstation 5, Nintendo Switch, Xbox Series X/S platformokra a legtöbb gamer által már jól ismert verekedős játék második rebootja, amely az előzetesek alapján elképesztően erőszakos és minden eddiginél filmszerűbb lesz.