Ilyen növényekkel tudjuk feldobni a masszázsmedence környezetét a kertben

2023.10.05.Élővilág

Manapság egyre népszerűbbek a masszázsmedencék a hazai kertekbe és teraszokon. Milyen jó is egy stresszes nap után a jakuzziban ülve kipihenni a fáradalmainkat. De a zavartalan pihenéshez, a feltöltődéshez az is fontos, hogy megfelelő környezetben tegyük mindezt.

Emiatt sok nemcsak azt tervezik meg alaposan, hogy milyen masszázsmedence kerüljön a kertjükbe, hanem egy drspa.hu-nál vásárolt jakuzzi környékére is nagy gondot fordítanak. De nem mind növény viseli jól a nedves, párás környezetet, ezért nagyon körültekintőnek kell lennünk, ha növényeket választunk a masszázsmedence köré.

Dézsás növényt válasszunk, vagy inkább a szabadföldbe ültessünk?

Mielőtt növényt választunk, érdemes eldönteni, hogy milyen környezetet szeretnénk kialakítani, illetve, hogy hogyan is képzeljük el a masszázsmedence körüli területet. A jakuzzi köré tehetünk csak dézsás növényeket, de szabadföldbe is ültethetünk, már ha erre van lehetőség.

Nagyon sok apró kert van, ahol inkább a térkövet választják, esetleg a füvesítést, és nem szeretnénk szabadföldi növényekkel bajlódni, ezért inkább csak olyan növényeket választanak a jakuzzi köré, melyek dézsásak, tehát nagy cserepekben, ültető dézsákban kerülnek ki a kertbe. Ez is jó megoldás, mert így nemcsak a növény, de a dézsa/cserép is dekorációs értékkel bír.

Ha viszont olyan helyre telepítünk masszázsmedencét, ahol van tér és lehetőség növények ültetni szabadföldbe is, akkor erre is van lehetőség. Számos olyan virágzó cserje, fafajta és díszfű van, amelyek nagyon jól tudnak mutatni a jakuzzi mellett, igazi trópusi vagy mediterrán hangulatot képesek varázsolni, ráadásul még a nedves, párás környezetet is bírják. Hogy melyik megoldást választjuk, teljes mértékben az ízlésünkre van bízva, arra viszont mindkét esetben figyeljünk, hogy a növények egyedi igényeinek figyelembe vétele mellett válasszuk ki a növényeket.

Növények, melyek jól mutatnak a masszázsmedence körül

A növény kínálat rendkívül gazdag, és nagyon sok cserje, bokor és díszfű jöhet szóba, melyek mind bírják a jakuzzi körül viszonyokat. Ha dézsás növényekben gondolkodunk, akkor a következő növényeket érdemes számításba venni:

Indiai galagonya: kínai rózsa néven is ismert virágzó cserje gyönyörű virágaival igazán varázslatos hangulatot tud teremteni.

Papagájvirág: nagyon dekoratív növény, amely jól bírja a párás környezetet, ezért jó választás lehet a jakuzzi mellé. Amire érdemes figyelni, hogy tűző napot nem bírja, ezért világos, de védett helyet érdemes keresni a számára.

Leander: egy újabb virágzó cserje, amely nagyon jól mutat a jakuzzi mellett, akár napos helyen is.

Szabadföldbe számos fafajta, cserje és díszfű jöhet szóba. A díszfüvek közül például a vattacukorfű vagy a tobozfű jöhet szóba, virágos növények közül a sásliliom vagy a nőszirom, a fák közül pedig több fűzfafajta is, mint például a csavart fűz. A kövirózsák a masszázsmedence körüli sziklakertbe, de akár dézsában is jól mutathatnak. Mielőtt bármilyen növényt megvásárolnánk, érdemes alaposan utána járni az igényeinek, és persze annak is, hogy mely növényekkel társítható.