Iskola neve
2017. december 11. hétfő
LEZÁRULT AZ ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁS A VÉPI MEZŐGAZDASÁGI ISKOLÁBAN letöltése PDF állományban Nyomtat Küldés e-mailben
Írta: FVM DASzK Szakképző Iskola - Vép   

  

LEZÁRULT AZ ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁS A VÉPI MEZŐGAZDASÁGI ISKOLÁBAN – KÖZEL 150 MILLIÓ FORINTOS UNIÓS ZÖLD BERUHÁZÁS VAS MEGYÉBEN

 
 

Befejeződött a fűtési szezon elejére a Vas megyei Vépen a Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium energia-hatékony felújítása. Az Európai Unió 148,58 millió vissza nem térítendő támogatásával megvalósult zöldberuházás során a tanügyi épület kapott hőszigetelést és korszerű nyílászárókat. A felújítás eredményeképp a hőveszteség megszüntetése révén, éves szinten várhatóan 1 482,5 GJ-nyi energiahordozót fog az iskola megtakarítani, ami az üvegházgáz kibocsátás csökkentésen túl jelentős fenntartási költség csökkenést is eredményez az intézménynek: évente 5,96 millió forinttal csökkenti a fűtésre fordítandó kiadásokat.

 
 

Az üvegházgáz kibocsátás csökkentés, így a klímaváltozás megállításának egyik legfontosabb eszköze a felesleges energiahasználat megelőzése. Ezért is tűzte ki célul az Európai Unió az energiahatékonyság jelentős növelését, az üvegházgáz-kibocsátási előírások mellett. Magyarországon sajnálatos módon igen magas a korszerűtlenül hőszigetelt épületek aránya, melyek kifűtése ezért pazarló, terheli a klímánkat és jelentősen növeli az épület fenntartási költségeit. Mivel sokkal több energiát használunk az épületek fűtésére mint az optimális lenne, az épületek energetikai korszerűsítése kiemelten fontos feladat.

 

A KEOP-5.7.0/15 - Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése- konstrukció számos hazai intézménynek adott lehetőséget arra, hogy korszerűsítse elvavult épületeit. Az FM DASzK, Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, vépi intézményének tanügyi épületét újította fel az Európai Unió támogatásával. A Szombathelytől 8 km-re fekvő településen található mezőgazdasági iskola elavult tanügyi épületének hővesztesége jelentős volt, hőszigetelése nem felelt meg a jelenlegi energiahatékonysági elvárásoknak. A fűtéshez szükséges többlet energiahordozó felhasználás a környezetet és az intézmény költségvetését is feleslegesen terhelte.

 

A Környezet és Energia Operatív Program keretében megvalósult beruházás során a régi nyílászárókat és a régi kopolit üvegfalat cserélték le modern, jó hőszigetelésű új modellekre. Az épületek hőveszteségének csökkentésével a fűtéshez kevesebb energiahordozó szükséges, így egyszerre csökken hazánk üvegházgáz kibocsátása, az iskola rezsije és még a fűtésből származó károsanyag-kibocsátás is mérséklődik a térségben.

 

A 2015 őszén megvalósult beruházás eredményeképp évente várhatóan 1 482.5 GJ-nyi energiahordozót takarít meg az intézmény, ami körülbelül évi 83,6 tonna üvegházhatású gáz (szén-dioxid) kibocsátás csökkenést jelent. Az energiatakarékossági projekt így évente 5,96 millió forinttal csökkenti a Vas megyei  iskola fűtési költségeit  A zöldberuházás teljes költsége 148,58 millió forint, mely teljes összegében elszámolható, a támogatás 100 százalékos.

 

A projekt célja továbbá, hogy növekedjen az iskola tanulóinak és dolgozóinak a környezettudatossága azáltal, hogy megtapasztalják, hogy a fejlesztés eredményeként jobb komfortfokozatú, energiatakarékos és környezetbarát épületek jönnek létre és közben az üvegházgáz kibocsátás és a fenntartási költségek is szignifikánsan csökkennek.

 
 
 
ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁS A VÉPI MEZŐGAZDASÁGI ISKOLÁBAN - ZÖLD BERUHÁZÁS VAS MEGYÉBEN letöltése PDF állományban Nyomtat Küldés e-mailben
Írta: FVM DASzK Szakképző Iskola - Vép   

 

Kedvezményezett neve: FM Dunántúli Agrár-szakképző Központ, Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

Projekt címe: Az FM DAszK Vépi Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító: KEOP-5.7.0/15-2015-0136

Kivitelezés: 2015.11.13. – 2015.12.15.

 

Elkezdődött a Vépi Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium energetikai korszerűsítése a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával. A Vas megyei beruházás során az intézmény tanügyi épülete kap hőszigetelést és korszerű nyílászárókat. A felújítás eredményeképp csökken az épület hővesztesége, és ezáltal a fűtéshez szükséges energiahordozók mennyisége, így a fűtési költség is. A modernizált épület várható élettartama is növekszik miközben a bent tartózkodók komfortérzete javul. A beruházás 148,58 millió vissza nem térítendő európai uniós forrásból valósult meg.

 
Hazánk számára uniós kötelezettségvállalás az üvegházgáz kibocsátásunk csökkentése. Az energia felhasználás igen jelentős része Magyarországon a régi, rossz hőszigetelésű épületekben történik. A jelentős hőveszteségű épületek energetikai korszerűsítésével, azaz az energiahasználat megelőzésével nem csak környezetvédelmi célokat teljesítünk, de jelentősen csökkentjük az épületek fűtési költségeit is.

A teljes cikk erre a linkre kattintva érhető el.

 
Felvételi rangsorrend letöltése PDF állományban Nyomtat Küldés e-mailben
Írta: FVM DASzK Szakképző Iskola - Vép   

 A FM DASzK Vépi középiskolájába jelentkezett tanulók felvételi rangsorrendje.

 
Nemzetközi Gépész Kupa 2014 Vép letöltése PDF állományban Nyomtat Küldés e-mailben
Írta: FM DASzK Vépi Szakközépiskolája   

Több mint 30 éve élő hagyomány az iskolánkban a Gépész Kupa. Népszerűsége azóta sem csökkent. Az idei évben október 2-án népesültek be az iskolánk sportpályái, a kollégiumi tekepályája, valamint asztalitenisz terem.

Négy dunántúli középiskola, három külföldi testvériskola is elfogadta a meghívásunkat, így nyolc iskola diákjai mérték össze az erejüket a különböző sportágakban: atlétika, teke, asztalitenisz, fiú-lány labdarúgás.

Az izgalmas megmérettetéseken lelkes szurkolók drukkoltak a csapatoknak:

Staatliches Berufliches Schulzentrum Ansbach

SOS-SKI Hurbanovo

Biotehniska Sola Rakican

Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium - Szombathely

Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium

FM DASZK Lippai János Kertészeti Szakképző Iskola és Kollégium - Sopron

FM DASZK Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola - Kaposvár

FM DASZK Vépi Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

 

Az iskolánk diákjai az idén is kitettek magukért.

 

Összetett csapatverseny:      1. helyezés

Lány atlétika csapat:             2. helyezés

Fiú atlétika csapat:                1. helyezés

Teke csapat:                           2. helyezés

Asztalitenisz csapat:              2. helyezés

Lány labdarúgó csapat:                     3. helyezés

Fiú labdarúgó csapat:                       1. helyezés

 

Gratulálunk diákjainknak és minden résztvevőnek a versenyeredményekért.

Jövőre is szeretettel várunk mindenkit!

 

Ujváriné Kántor Mária

 

testnevelő tanár

 
Tinódi Atlétika Kupa, Pünkösthy Huba Emlékverseny 2014 letöltése PDF állományban Nyomtat Küldés e-mailben
Írta: FM DASzK Vépi Szakközépiskolája   

Tinódi Atlétika Kupa

Pünkösthy Huba Emlékverseny 2014

 

Jó időkkel, egyéni csúcsokat futottunk a megye egyik legrangosabb középiskolai sportversenyén.

2014. október 9-én iskolánk 4 tanulója szerepelt eredményesen a sárvári Tinódi Gimnázium által meghirdetett atlétika versenyen, melyet a szombathelyi Sugár úti Sportcentrum pályáján rendeztek meg.

Bogdán Roland és Regenye Martin 100 m-es síkfutásban új egyéni csúcsot állítottak fel, és az időfutamukban a 3. és a 4. helyet szerezték meg.

Boda Norbert és Regenye Martin 800m-es síkfutásban 2.25 perces idővel a 6. és 7. helyen értek célba.

Horváth Xavér 5.06 m-rel a távolugrásban az 5. helyen végzett.

Boda Norbert magasugrásban 1.60 m-rel, új egyéni csúccsal a 3. helyezést érte el.

A 4x100 m-es váltófutásban a fiaink 0.51 mp-es időt futottak, ezzel a 4. helyen értek a célba.

 

Gratulálunk diákjainknak az új egyéni csúcsokhoz és a szép eredményekhez.

 
Ujváriné Kántor Mária
felkészítő tanár
 
 
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL