Iskola neve
2017. december 11. hétfő
letöltése PDF állományban Nyomtat Küldés e-mailben
Írta: Administrator   

Csapó Dániel - Szekszárd bemutatkozás

Iskolánk 1927-ben alakult Magyar Királyi Mezőgazdasági Szakiskola néven. Már az indulásnál is fontos volt a gyakorlati munka.

Tovább>>

Teleki Zsigmond - Villány bemutatkozás

Az iskola 1946 óta áll az élelmiszeripari és mezőgazdasági szakképzés szolgálatában. Dél-Dunántúlon Villány az egyetlen hely, ahol borászatot, virágkötészetet, dísznövénykertészetet tanítanak országosan és nemzetközileg is elismert színvonalon.

Tovább>>

Móricz Zsigmond - Kaposvár bemutatkozás

Iskolánk ez évben ünnepli 120.-ik születésnapját. Az iskola alakulásai, változásai az ország sajátos mezőgazdasági oktatási igényeihez kapcsolódik, múltja összefonódik az agrárjellegű megye lépéseivel. A jelen évtizedei meggyorsították ezt a fejlődést, és jelentős szerephez juttatták az agrároktatást Somogyban.

Tovább>>

Lippai János - Sopron bemutatkozás

Iskolánk Európa kapujában az egyik leghíresebb történelmi borvidék központjában helyezkedik el. Sopron, valamint a város vonzáskörzetének, és Gyõr-Moson-Sopron megye kertész szakember utánpótlását hivatott biztosítani.

Tovább>>

FVM SzKI - Sellye bemutatkozás

Az Intézetet 1964. január 1-el alapította a Földművelésügyi Minisztérium. Működését a Szekszárdi Felsőfokú Mezőgazdasági Technikum kihelyezett gépészeti csoportjaként kezdte el 1964. szeptember 14-én. Épületei ekkor a következők voltak: a tanügyi épület (Zrínyi u. 2.- volt járási pártbizottság épülete), diákotthon (Köztársaság tér 7 – volt járási tanács épülete), tanműhely (Zrínyi u. 4. – volt gépállomás).

Tovább>>

Apponyi Sándor - Lengyel bemutatkozás

Iskolánk Lengyelen, Tolna és Baranya megye határán található. A lengyeli Mezőgazdasági Középiskola 1946-ban kezdte meg működését a gróf Apponyi Sándor által a Magyar Nemzeti Múzeumra hagyott kastélyban. Az alapítók azzal a céllal indították a képzést, hogy a vidéki, jó képességű nehézsorsú fiataloknak tanulási lehetőséget biztosítson. Ez a cél napjainkban intézményünk fő célkitűzése.

Tovább>>

Újhelyi Imre - Szentlőrinc bemutatkozás

Az iskola 1930 óta áll a mezőgazdasági szakemberképzés szolgálatában – mindvégig a régió egyik kiemelkedő szakképzési intézményeként. Képzési struktúránkkal mindig a munkaerő-piaci igényekhez igazodtunk. Jelen pillanatban 8-12. évfolyamon közgazdasági- és mezőgazdasági szakmacsoportban folyik az oktatás. Érettségi utáni szakképző évfolyamaink: statisztikai és gazdasági ügyintéző 1éves, mezőgazdasági technikus 2 éves OKJ-s képzés.

Tovább>>

FVM SzKI - Vép bemutatkozás

Az iskola 2008. szeptember 01-től az FVM DASzK Térségi Integrált Szakképző Központ tagiskolájaként működik. A TISZK székhelye Szekszárd, a tagiskola székhelye: Vép.

Tovább>>